Wie maakt de mooiste match?

Sinds 2015 kiest een jury de meest creatieve Beursvloermatch. De jury loopt tijdens de Beursvloer alle matchformulieren door en beoordeelt de top 3 van meest creatieve Beursvloermatches.

Daarvoor zijn vijf criteria:

  1. Creativiteit en bijzonderheid; de match is vernieuwend, origineel, verrassend, creatief en innovatief
  2. Inspiratie voor anderen; de match inspireert en is een voorbeeld voor andere bedrijven en maatschappelijke organisaties
  3. Impact en waarde; de effectieve inzet van mensen, media, middelen en massa genereert maximale maatschappelijke impact en waarde
  4. Wederkerigheid; er blijkt zichtbaar een wederkerige relatie tussen vrager en aanbieder uit de match
  5. Reikwijdte; de match overschrijdt de grenzen/wensen van vrager en aanbieder en biedt eveneens meerwaarde voor derde partijen

Meest creatieve Beursvloermatch 2017

Tijdens de Beursvloer 2017 was het voor het eerst aan de deelnemers om te bepalen welke van de drie door de jury genomineerden met de titel ‘Meest creatieve Beursvloermatch 2017’ naar huis zou gaan. De stemming via Kahoot eindigde in een ex aequo uitslag, waardoor er deze keer niet één, maar twee matches de titel Meest creatieve Beursvloermatch 2017 kregen.

70 Liter erwtensoep voor de Voedselbank
Een winnende match werd gemaakt door O2GH, een groep ondernemers die elkaar wekelijks treffen bij een ontbijtbijeenkomst. De veertien ondernemers van Ondernemers Ontbijt Groene Hart losten heel snel hun beursvloerbelofte in. Krap twee weken na de Beursvloer kookten zij ruim  liters erwtensoep voor de Voedselbank. ‘Iedereen moet natuurlijk snert kunnen eten tijdens de Koeiemart’, aldus initiatiefnemer Marianne Mulder van Veiligheidsconcept MCM. ‘Hoe mooi is het dat ook nieuwkomers in Woerden die deze traditie niet nog kennen, meegenieten.’ Dat betekende wel dat naast de gewone soep, ook een halal/vegetarische variant bereid moest worden. En volgens HACCP-normen. De Groene Jager Catering stelde zijn keuken, deskundigheid en receptuur ter beschikking. Slagerij Van Kesteren leverde twee soorten worst. Speciaal ontworpen kaartjes door Ien! met de ingrediënten maakten het af.

Donderdagochtend 19 oktober leverden de ondernemers de diep gevroren soep af bij de Voedselbank. ‘s Middags, op de gebruikelijke wekelijkse uitgiftedag, troffen cliënten een verrassing bij hun pakket. Groene (Hart) soep, ambachtelijk bereid. Fijne Koeiemart! In ruil regelde de Voedselbank het ontbijt voor de 14 ondernemers.

foto: Alex de Kuijper

Verzorgde vakantie voor minderbedeelden

De andere winnende match is gesloten tussen Kerstwens Woerden met Chalet.nl, Rabobank Rijn & Veenstromen, Pike Uittenbogaard/Pompier en Marcel Fokker. Voor een gezin dat het echt nodig heeft biedt Chalet.nl een week in een nader te bepalen chalet, Rabobank sponsort € 500 t.b.v. zakgeld en vervoer, Pike Uittenbogaard en Marcel Fokker chauffeuren het gezin naar de bestemming. Als tegenprestatie verzorgt de kerstwenscommissie een lunch voor alle medewerkers van Chalet.nl.

 

Voorgaande jaren

In 2016 koost de jury de match tussen Zwem- en Poloclub Woerden met WTT (Woerdens Techniek Talent) en het Minkema College: laswerk door leerlingen metaalbewerking aan de ballenkar van ZPC tijdens de Techniek Driedaagse door WTT op 1, 2 en 3 november 2016.

Het resultaat van de mooiste match van 2015, gesloten door DJ Martin Damen (en ondernemers El Rey, Uniseco, Purple Haze en Woerden.tv) met Logeerhuis NuZorg, legde Woerden.tv vast op film.